Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

Βάλε φαντασία !!!

Ιστορίες προσώπων μυθικών , που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και προσδίδουν αξία στους εμπλεκόμενους, όταν προβάλλονται σε πραγματικότητες καθημερινές και κανονικές, με λίγη δόση φαντασίας γίνονται ιστορίες σαν τις δικές μας.
Ξεκινώντας απ' το άτοπο, το αδύνατο, μπορείς να καταλήξεις πιο ήπια στο εφικτό , το δυνατό. Αλλάζοντας απλά τα χρώματα και αντιστρέφοντας τους ρόλους στις μικρές καθημερινές στιγμές "υπερήρωων", που ανήκουν στο εξιδανικευμένο παρελθόν.
Βάλε φαντασία και δες τον Σωκράτη barman σε τοπικό σαλούν. Αλλιώς, τον Φρέντυ Κρούγκερ να απαγγέλει αρχαία ελληνικά, τον διάσημο Θεάνθρωπο Ιησού να νοικιάζει ξαπλώστες στη Μύκονο των πιστών , τον Σούπερμαν να οδηγεί παπάκι στην πατησιών ή έστω τον Αλλάχ , τον θεό των άλλων, να παίζει τάβλι στο καφενείο.
Βάλε φαντασία και δες ένα μήλο να τρώει το φίδι!

Ζήτω η απομυθοποίηση!

1 σχόλιο:

gerrylee είπε...

Ωραίες οι σκέψεις σου φίλε lust-time, αλλά πιστεύω πως ωφείλουμε να απομυθοποιούμε αυτά που κάποιοι άλλοι έσπευσαν να μυθοποιήσουν για μας, ταυτόχρονα όμως να δημιουργούμε τους δικούς μας μύθους, στους οποίους είτε θα πρωταγωνιστούμε εμείς είτε κάποιοι άλλοι των οποίων η συμπεριφορά αποτελεί για μας οδηγό-πρότυπο...

Α, και σου αφιερώνω τα παρακάτω:

Ξέρω εγώ κάτι που μπορούσε Καίσαρ να σε σώσει
Κάτι που πάντα βρίσκεται σε αιώνια εναλλαγή
Κάτι που σκίζει τις θολές γραμμές των οριζόντων
Και ταξιδεύει αδιάκοπα την ατελείωτη γη

Κάτι που θα 'κανε γοργά να φύγει το κοράκι
Που του γραφείου σου πάντοτε σκεπάζει τα χαρτιά
Να φύγει κράζοντας βραχνά χτυπώντας τα φτερά του
Προς κάποια ακατοίκητη κοιλάδα του νοτιά....